Мешканців Києва та Київської області попередили про сильні снігопади

Синоптики дали прогноз на найближчі дні

У Києві та Київській області найближчими днями значно погіршиться погода та синоптики прогнозують не лише перший сніг, а й сильні снігопади. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Укргідрометцентру.

За прогнозами синоптиків, у Києві та Київській області 17-18 листопада різко зміниться погода. В столиці та в регіоні прогнозують опади у вигляді дощу та снігу, місцями налипання мокрого снігу та штормовий вітер зі швидкістю 15-18 метрів на секунду.

В окремих районах Київської області можливі сильні снігопади зі сніговим покровом висотою 3-5 сантиметрів. Прогнозується також поступове зниження температури вночі та вдень до 0-7 градусів морозу. Водіїв та пішоходів попередили про ожеледицю на дорогах. Водіїв закликали змінити гуму на автомобілях та бути обачними на дорогах, а пішоходів – носити світловідбивні елементи, щоб бути помітними для водіїв.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися