Стало відомо, як працюють супермаркети Києва за відключення світла

Стало відомо, як працюють супермаркети української столиці за відключення електроенергії

Стало відомо, як працюють супермаркети української столиці за відключення електроенергії. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого місцевим виданням БЖ.

АТБ — Мережа АТБ має 60 стаціонарних дизель-генераторних станцій, повідомили нам у компанії.

"Ще понад 300 штук закуплено і найближчим часом буде встановлено на об'єктах. Такі генератори здатні повністю забезпечити роботу магазину або офісу у разі повного знеструмлення", - зазначив начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ Сергій Демченко.

Каси також продовжують працювати за відсутності світла за рахунок джерел безперебійного живлення. Також включається автономне підсвічування, щоб люди могли безпечно та комфортно залишити приміщення. Додатково передбачено 18 пересувних дизель-генераторних станцій на базі автомобілів, кількість яких розрахована пропорційно до кількості опорних магазинів.

Fozzy Group (Сільпо, Фора, Thrash, Fozzy, Le Silpo) — частина магазинів мережі обладнана генераторами, що дозволяє їм продовжувати роботу. Також на касах встановлені пристрої безперебійного живлення, які дають змогу деякий час продовжувати роботу після знеструмлення.

Перевірити, чи конкретний магазин працює при відключенні світла, можна за посиланням. Вибираєте свій "Сільпо" на карті і отримуєте відповідь.

У піковий годинник мережа також відмовляється від зовнішнього освітлення, вивісок, бортів і сітілайтів. Для економії електрики вимикається вентиляція, кондиціонери, телевізори та інше обладнання. У фудхолах, кафе та ресторанах Fozzy Group також відключають освітлення у вечірній час, а гості вечеряють при свічках.

МЕТРО — магазини працюють, навіть незважаючи на відсутність світла завдяки генераторам. Про це пишуть на сайті мережі, а також надають актуальний список адрес із працюючими супермаркетами.

Ашан - мережа гіпермаркетів також використовує генератори для продовження роботи. За відсутності світла товари не виставляють у холодильники у торгових залах, а зберігають їх у холодильних камерах. Каси і навіть переносні термінали працюють (якщо є Wi-Fi).

ROZETKA - деякі точки видачі товарів онлайн магазинів Rozetka обладнали генераторами. Які пункти працюють, можна переглянути за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися