Відключення світла у Києві говорить про контроль над системою — Укренерго

Відключення світла в українській столиці та інших містах України говорять про те, що енергетики зберігають керованість енергосистемою, незважаючи на удари російських окупантів по критичній інфраструктурі

Відключення світла в українській столиці та інших містах України говорять про те, що енергетики зберігають керованість енергосистемою, незважаючи на удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це заявив голова національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, головне завдання — зберегти керованість енергетичної системи, саме для цього застосовуються аварійні відключення світла.

Він зазначив, що якщо включення впроваджуються, то енергосистема зберігає керованість, а енергетики захищають її від колапсу, чого хоче досягти окупант.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, яким алгоритмом йдуть відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого генеральним директором Yasno Сергієм Коваленком у соціальних мережах.

За його словами, коли енергетики розробляли графіки стабілізаційних відключень, то враховували всі райони Києва. У столиці кожну з трьох груп розбили на десять черг, щоб відключення відбувалися рівномірно. Ці черги розраховувалися за потужністю.

“Тобто коли потрібно стабілізувати систему менш ніж на 250-270 МВт, то відключаються лише певні черги всередині групи. Причому, припустимо, якщо зранку відключали 1-5 чергу, то ввечері – 6-10, завтра – можуть 3-8 тощо”, – пояснив Коваленко.

Він зазначив, що фахівці прораховують середній час без світла кожної черги, щоб не було перекосів, коли в одних світло вимикають набагато частіше, ніж в інших.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


yrgin

16 листопада 2022, 17:02

Яко чорта ви знущаєтесь з людей як ті орки на виноградарі половину будинків 16-25 поверхів ні разу не відключали це що диверсія всіх по черзі тоді буде все добре

Елена

16 листопада 2022, 16:51

Все так красиво пишут, а на деле все совершенно иначе - одним свет постоянно отключают и по 3 раза в день, а другим или никогда не отключают или отключают крайне редко. Причем речь идет не о критической инфраструктуре. Например: Софиевская Борщаговка (Киево-Святошинский район) : ЖК София, ЖК Софиевская Слободка - свет отключают по 3 раза в день (и это не аварийные отключения!). Рядом ЖК Волошковый и ЖК Счастливый (5-ти этажки), а также частный сектор ("филиал" Конча Заспа)- свет не отключали никогда или пару раз! Рядом никакой критической инфраструктуры,если не считать инфраструктурой частные виллы наших "крутелыков"! Ну и где справедливое отключение, о котором твердит Укрэнерго?!

Николай

16 листопада 2022, 16:50

Навіщо писати інформацию про нашу енергетику, якщо ворог її знищує? Невже це так тяжко зрозуміти? Війна іде!!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися