Найпізніша осінь в історії: метеорологи відзначили рекорд в Києві

Погода не перестає дивувати киян своїми показниками

Погода в поточному році приносить все більше сюрпризів для жителів столиці. Якщо за даними синоптиків метеорологічне літо в цьому році почалося досить пізно - на початку червня, то тривало воно фактично до середини осені за календарем. Про це з посиланням на Центральну геофізичну лабораторію передає "Кореспондент". Фахівці заговорили про новий погодний рекорд.

Так, в Києві метеорологічна осінь почалася лише після 15 жовтня, коли середньодобова температура повітря опустилася нижче 15 градусів - до 12,3 градуса. Відзначається, що метеорологічна осінь прийшла в Київ найпізніше в історії. До цього найпізніше вона приходила до столиці 7 жовтня в 1999 році.

За даними синоптиків, в цьому році метеорологічне літо, яке почалося 5 червня, закінчилося 14 жовтня і в цілому тривало 132 дні. Найдовше літо було в 2012 році - воно тривало 166 днів.

В обсерваторії відзначають, що за прогнозами Укргідрометцентру температура повітря і надалі буде знижуватися.

Як повідомляв портал "Коментарі", дощі та сильний вітер 25 серпня повалили кілька дерев в столиці. Комунальники почали отримувати повідомлення  з 9 вечора. Всього "Київзеленбуд" відреагував на 11 викликів і прибрав 10 повалених дерев.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися