Сміття на вулицях і торговці: тисячі порушень на вулицях Києва тільки за місяць

Столична влада відзвітувала про результати перевірок вулиць Києва

У вересні столичні інспектори благоустрою зафіксували 2782 порушення у сфері благоустрою. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

"Щоденний моніторинг київських вулиць дає свої результати. Тільки протягом вересня інспектори благоустрою винесли підприємцям і комунальним службам 2782 приписи з вимогою усунути порушення. З найпоширеніших - неприбране сміття, нововиявлені тимчасові споруди, засоби пересувної і сезонної торгівлі, а також порушення при розриттях", - зазначив Олексій Кулеба.

Він також підкреслив, що за цей період на порушників було складено 298 протоколів за адміністративні правопорушення. Кожен протокол передбачає накладення штрафу від 340 до 1700 гривень. Це дозволить поповнити міський бюджет від 100 000 до 506 600 гривень.

Нагадуємо, що інспектори благоустрою уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою Києва. При виявленні порушення вони мають право вносити приписи з вимогою усунути це порушення і складати протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше вже проводилися перевірки на офіційних ринках на предмет дотримання карантину. Тепер же за попередній тиждень силами держслужбовців були ліквідовані більше сотні місць, де збиралися вуличні торговці. Рейди, які провели влада дала відчутний результат - на порушників правил торгівлі склали 133 приписи та 105 протоколів. Таку інформацію надали в Департаменті міського благоустрою Київської міськдержадміністрації (КМДА).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися