Відключення світла у Києві були рекордними: у Yasno розкрили подробиці

В українській столиці 17 листопада було зафіксовано рекордні відключення електроенергії з моменту початку ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В українській столиці 17 листопада було зафіксовано рекордні відключення електроенергії з моменту початку ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував генеральний директор компанії-постачальника Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, вчора в Києві діяли екстрені відключення світла - система була обмежена майже на 523 мегават. Він зазначив, що такі відключення є антирекордом за весь час.

"Від нас вони не залежать - зараз у енергетиків завдання забезпечити критичну інфраструктуру та стабілізувати систему, щоб не було ще більших пошкоджень", - написав Коваленко.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, яким алгоритмом йдуть відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого генеральним директором Yasno Сергієм Коваленком у соціальних мережах.

За його словами, коли енергетики розробляли графіки стабілізаційних відключень, то враховували всі райони Києва. У столиці кожну з трьох груп розбили на десять черг, щоб відключення відбувалися рівномірно. Ці черги розраховувалися за потужністю.

“Тобто коли потрібно стабілізувати систему менш ніж на 250-270 МВт, то відключаються лише певні черги всередині групи. Причому, припустимо, якщо зранку відключали 1-5 чергу, то ввечері – 6-10, завтра – можуть 3-8 тощо”, – пояснив Коваленко.

Він зазначив, що фахівці прораховують середній час без світла кожної черги, щоб не було перекосів, коли в одних світло вимикають набагато частіше, ніж в інших.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися