Відключення світла у Києві: у Yasno не знають, коли відновлять інфраструктуру

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno не можуть назвати термінів, коли буде відновлено інфраструктуру після ударів російських окупантів

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno не можуть назвати терміни, коли буде відновлено інфраструктуру після ударів російських окупантів. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував генеральний директор компанії Сергій Коваленко у соціальних мережах.

За його словами, оператори не знають термінів відновлення електромереж, енергетики проводять оцінку під час ремонтних робіт. З міркувань безпеки енергетики не публікують інформацію про статус ураження та перебіг ремонтів.

Він зазначив, що не варто плутати аварійні та стабілізаційні відключення, а постачання відновлюється лише за вказівкою "Укренерго".

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, яким алгоритмом йдуть відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого генеральним директором Yasno Сергієм Коваленком у соціальних мережах.

За його словами, коли енергетики розробляли графіки стабілізаційних відключень, то враховували всі райони Києва. У столиці кожну з трьох груп розбили на десять черг, щоб відключення відбувалися рівномірно. Ці черги розраховувалися за потужністю.

“Тобто коли потрібно стабілізувати систему менш ніж на 250-270 МВт, то відключаються лише певні черги всередині групи. Причому, припустимо, якщо зранку відключали 1-5 чергу, то ввечері – 6-10, завтра – можуть 3-8 тощо”, – пояснив Коваленко.

Він зазначив, що фахівці прораховують середній час без світла кожної черги, щоб не було перекосів, коли в одних світло вимикають набагато частіше, ніж в інших.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталия

18 листопада 2022, 20:03

Вот только непонятно зачем врать, что отключения идут по очереди. В Академгородке отключаются одни и те же адреса, а остальные живут в свое удовольствие - квартиры светятся, как новогодние ёлки, бойлеры весят и т.д. О какой экономит электроэнергии идёт речь ?! Почему одни, в этих условиях живут как раньше, а другие,особенно старики живущие на 9- х этажах даже за хлебом выйти не могут ?!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися