У центрі Києва проходить мітинг проти продажу землі

Колона протестувальників пройшла від станції метро Арсенальна до Верховної Ради в супроводі правоохоронних органів

У центрі Києва, у вівторок, 17 грудня, під Верховною Радою України зібралися мітингувальники, які протестують проти відкриття ринку землі. Про це повідомляє народний депутат України Валентин Наливайченко в своєму Facebook.

Колона протестувальників пройшла від станції метро Арсенальна до Верховної Ради в супроводі правоохоронних органів. Вони тримають плакати з написами Продаж землі - зрада України, Руки геть від державних земель.

Нагадаємо, що 13 листопада Верховна Рада в першому читанні схвалила законопроект №2178-10 про обіг земель сільськогосподарського призначення. Цей проект передбачає, що купувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення зможуть громадяни України, юридичні особи України, створені відповідно до українського законодавства, територіальні громади та держава. Юрособи, бенефіціарними власниками яких є іноземці, а також особи без громадянства, юридичні особи, створені не за українським законодавством, і іноземні держави не зможуть це робити до 1 січня 2024 року.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у новому Генплані хочуть закласти п’яту гілку метро у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися