Повітряна тривога у Києві: Генштаб розповів про загрозу з Білорусі

У Генеральному штабі Збройних Сил України розповіли про ракетну загрозу з території Білорусі, що стає причиною великої тривалості сигналу повітряної тривоги в українській столиці

У Генеральному штабі Збройних Сил України розповіли про ракетну загрозу з території Білорусі, що спричиняє велику тривалість сигналу повітряної тривоги в українській столиці. Про це стало відомо зі зведення Генштабу.

Військові заявляють, що російські літаки майже щодня здійснюють польоти у повітряному просторі Білорусі.

Літак Міг-31К, що піднімається з аеродрому Мачуліщі, є носієм гіперзвукових ракет "Кинжал", здатних вражати об'єкти по всій Україні. Тому у всіх областях так часто оголошують повітряну тривогу.

Нагадаємо, що повторний наступ російських окупантів з території Білорусі можливий у 2023 році. Про це стало відомо із статті, яку написав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони генерал-лейтенант Михайло Забродський для видання Укрінформ.

За його словами, повністю виключити стратегічну загрозу наземного вторгнення з Білорусі неможливо, особливо через домовленості та неоднозначні заяви диктатора Олександра Лукашенка.

Він зазначив, що ймовірність появи ще одного фронту довжиною до тисячі кілометрів продовжує стати серйозним викликом для України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися