У Києві запропонували перейменувати вулицю Головка на честь відомого футболіста та тренера

Киянин запропонував перейменувати вулицю Андрія Головка оскільки він "не стільки письменник, скільки комуніст-кар'єрист"

Кияни запропонували перейменувати вулицю Андрія Головка в Солом'янському районі на честь футболіста і тренера Олега Базилевича. Відповідну петицію опублікували на сайті Київради.

Петицію опублікували 16 жовтня - в цей день виповнилося рівно два роки з дня смерті Базилевича. Нагадаємо, згідно з рішенням Київради, присвоєння об'єктам імен фізичних осіб здійснюється не раніше, ніж через 2 роки з дня смерті людини, пам'ять якого увічнює.

“По суті. Андрій Головко не стільки письменник, скільки комуніст-кар’єрист. Заради кар’єри міг зробити будь-що. В’ячеслав Чорновіл казав, що Головко був душогубом і дуже неоднозначною людиною… (це, якщо без подробиць)”, – йдеться в документі.

Також зазначається, що Олег Петрович Базилевич відомий український футболіст і тренер. Був партнером В. Лобановського на полі, а потім створив із ним славетний тренерський тандем. Вони разом тренували київське “Динамо” і збірну країни. Базилевич був родоначальником математичного аналізу тактико-технічних дій футболістів на полі. Також він ініціатор застосування новітніх наукових методик у тренерському процесі, майстер спорту, заслужений тренер України, кандидат наук.

“Вулиця, назву якої ми розглядаємо, знаходиться у Солом’янському районі, примикає до проспекту Валерія Лобановського, що теж символічно. Старі назви вулиці 382-га Нова, Новобудівна”, – додає автор петиції.

Нагадаємо, в Києві запропонували перейменувати проспект Степана Бандери.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися