СБУ прийшла з обшуками до Києво-Печерської Лаври: це пов'язано з війною (Фото)

Співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до Києво-Печерської Лаври вранці 22 листопада - співробітники СБУ проводять контррозвідувальні заходи

Співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до Києво-Печерської Лаври вранці 22 листопада – співробітники СБУ проводять контррозвідувальні заходи. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою відомства.

Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією у рамках системної роботи СБУ щодо протидії вибуховій діяльності російських спецслужб в Україні. Зокрема, враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо у місцях великого скупчення громадян.

Отже, зазначені заходи проводяться для: недопущення використання Лаври як осередку "російського світу", перевірки даних про використання приміщень УПЦ для приховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо, убезпечення населення від провокацій та терористичних актів.

За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці: здійснюють огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів, здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Усі дії відбуваються у межах чинного законодавства. У СБУ зазначили, що у своїй діяльності дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду та віросповідання, як це визначено Конституцією України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Путин

22 листопада 2022, 10:41

Совсем охуели, мыздобулы?!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися