Тарифи на світло у Києві різко зростуть: подробиці від Yasno

В українській столиці анонсували зростання тарифів на електроенергію найближчим часом

В українській столиці анонсували зростання тарифів на електроенергію найближчим часом — цього разу подорожчання торкнеться представників бізнесу з 1 грудня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії-постачальника Yasno.

Відомо, що вартість 1 кВт електроенергії може перевищити 6 грн. Причина перегляду тарифів – зростання закупівельних цін. Це вже друге подорожчання для малих непобутових споживачів – у листопаді вартість електрики сягнула 4,97-5,32 грн/кВт проти 4 грн/кВт у жовтні. У постачальника зазначають, що наступний етап збільшення вартості коміра слід очікувати на підприємців і в перші місяці 2023 року.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, яким алгоритмом йдуть відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого генеральним директором Yasno Сергієм Коваленком у соціальних мережах.

За його словами, коли енергетики розробляли графіки стабілізаційних відключень, то враховували всі райони Києва. У столиці кожну з трьох груп розбили на десять черг, щоб відключення відбувалися рівномірно. Ці черги розраховувалися за потужністю.

“Тобто коли потрібно стабілізувати систему менш ніж на 250-270 МВт, то відключаються лише певні черги всередині групи. Причому, припустимо, якщо зранку відключали 1-5 чергу, то ввечері – 6-10, завтра – можуть 3-8 тощо”, – пояснив Коваленко.

Він зазначив, що фахівці прораховують середній час без світла кожної черги, щоб не було перекосів, коли в одних світло вимикають набагато частіше, ніж в інших.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися