Відключення світла у Києві: енергосистема пройшла найскладніший етап

Енергосистема української столиці та інших міст України пройшла найскладніший етап після останніх ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

Енергосистема української столиці та інших міст України пройшла найскладніший етап після останніх ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із коментаря, який дав голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

За його словами, українська система була знову підключена до мережі Європейського союзу, а всі три атомні електростанції, які розташовані на неокупованій території, запрацювали.

Він зазначив, що за 1-2 дні вони знову вийдуть на планову потужність і користувачів можна буде перевести на планові відключення світла.

Нагадаємо, що раніше у національній енергетичній компанії "Укренерго" звернулися до мешканців української столиці та інших міст після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі 23 листопада. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба компанії.

Енергетики заявляють, що диспетчери та інженери працюють над харчуванням регіонів за резервними схемами, а ремонтні бригади оцінюють масштаби пошкоджень і приступають до ремонтів скрізь, де це можливо.

Компанія попросила враховувати, що роботи можуть продовжуватися довше через погану погоду. Зазначається, що приводів для паніки немає, тому що існує чіткий план і протокол дій. Насамперед харчування повертають до об'єктів критичної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися