В "Укренерго" розповіли, коли у Києві покращиться ситуація зі світлом

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, коли в українській столиці покращиться ситуація з електропостачанням

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, коли в українській столиці покращиться ситуація з електропостачанням. Про це стало відомо із коментаря голови правління компанії Володимира Кудрицького, який він дав журналістам в ефірі національного телемарафону.

За його словами, після виходу АЕС на свою потужність енергетики перейдуть на планові графіки відключень електроенергії. Найскладніший етап після атаки українська енергосистема вже пройшла. Він також розповів, що українську енергосистему з березня об'єднано з європейською.

"Це наш фактор безпеки. Ми свого часу забезпечили можливість імпорту в межах 600 МВт. І Європа нам допомагає", - сказав Кудрицький.

Він наголосив, що подробиці цієї конкретної допомоги розголошувати не буде. Щодо можливих нових атак Росії на енергетичні об'єкти України Володимир Кудрицький зазначив, що вже сім разів після них енергетикам вдавалося відновити електропостачання у досить короткі терміни з огляду на масштаби завданих збитків.

Нагадаємо, що раніше у національній енергетичній компанії "Укренерго" звернулися до мешканців української столиці та інших міст після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі 23 листопада. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба компанії.

Енергетики заявляють, що диспетчери та інженери працюють над харчуванням регіонів за резервними схемами, а ремонтні бригади оцінюють масштаби пошкоджень і приступають до ремонтів скрізь, де це можливо. Компанія попросила враховувати, що роботи можуть продовжуватися довше через погану погоду. Зазначається, що приводів для паніки немає, тому що існує чіткий план і протокол дій. Насамперед харчування повертають до об'єктів критичної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися