У Києві з'явиться нова канатна дорога через Дніпро

Нова канатна дорога матиме протяжність 530 метрів

Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс на залучення інвесторів до будівництва канатної дороги через Дніпро. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Так, згідно з планами, канатна дорога з'єднає арку Дружби народів з Трухановим островом. Її довжина складе понад півкілометра. На обох кінцях канатної переправи побудують одноповерхові будівлі без фундаменту. Переможців конкурсу визначить спеціально створена комісія, головним критерієм при виборі переможця буде краща пропозиція за змістом і розвитку території Труханового острова. Замовлення на таке будівництво оформить комунальне підприємство "Плесо", яке займається землями водного фонду столиці. На реалізацію проекту виділять 3 млн 690 тис. грн. Автором проекту канатної дороги є архітектор Андрій Миргородський. Крім "канатки", він є автором моста над Володимирським узвозом. Архітектор також спроектував пішохідний міст на Оболоні.

Як повідомляв портал "Коментарі", н а Оболоні почалося будівництво нового пішохідного моста , який з'єднає набережну і однойменний острів. Завершити міст планують до середини 2021 року, а будується він за гроші меценатів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися