У Києві можуть включати світло по 2-3 години на день кілька разів — Yasno

Щоб в українській столиці світло було у кожному будинку, необхідно включати електроенергію на 2-3 години кілька разів на день

Щоб в українській столиці світло було у кожному будинку, необхідно включати електроенергію на 2-3 години кілька разів на день. Про це стало відомо із коментаря генерального директора енергетичної компанії Yasno Сергія Коваленка, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на Київщину у нас є десь 600 мегават за потреби 1300. І з цих 600 мегават 300 потрібно для критичної інфраструктури, яку не можна відключати – це лікарні, пологові будинки, комунальні підприємства.

"І для нас, для кінцевих споживачів, залишається 300 з невеликим мегаватом на споживання. Тому коли мережі кажуть, що 2-3 години пару разів на день, то вони мають на увазі, що цих 300 мегаватів потрібно розподілити між споживачами, щоб усі споживачі були з світлом", - сказав він.

Строки повернення до планових графіків відключень неможливо спрогнозувати. Вони залежить від того, як швидко вдасться запустити всю атомну генерацію.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли, коли в українській столиці покращиться ситуація з відключеннями електроенергії після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, з початку тижня енергетики планують повернутися до планових графіків відключення світла.

“За моїми персональними прогнозами, ми очікували, що це буде трохи раніше, але бачимо, що цими вихідними ще є екстрені відключення. Я розраховую на початок наступного тижня, який буде вже завтра чи у вівторок, сподіваюся, що ми повернемося до звичних графіків. Але це залежить від запуску покоління і ще кількох моментів, тому чекатимемо”, – зазначив Коваленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися