Відключення світла у Києві: в "Укренерго" розповіли про дефіцит у системі

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про дефіцит у системі постачання електроенергією української столиці та інших міст

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про дефіцит у системі постачання електроенергії української столиці та інших міст. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії.

Енергетики заявляють, що 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності складає 27%. Поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо знизити дефіцит в енергосистемі.

До всіх операторів системи розподілу (обленерго) доведено ліміти споживання кожної області. Перевищення лімітів споживання призводить до необхідності застосування аварійних відключень, щоб уникнути перевантаження мереж та забезпечення балансу в енергосистемі.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли, коли в українській столиці покращиться ситуація з відключеннями електроенергії після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, з початку тижня енергетики планують повернутися до планових графіків відключення світла.

“За моїми персональними прогнозами, ми очікували, що це буде трохи раніше, але бачимо, що цими вихідними ще є екстрені відключення. Я розраховую на початок наступного тижня, який буде вже завтра чи у вівторок, сподіваюся, що ми повернемося до звичних графіків. Але це залежить від запуску покоління і ще кількох моментів, тому чекатимемо”, – зазначив Коваленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися