Жителям Києва пояснять, чому у деяких будинках не відключають світло: деталі

Жителям української столиці та інших міст пояснять, чому в деяких будинках не відключають електроенергії, незважаючи на аварійні та планові обмеження

Жителям української столиці та інших міст пояснять, чому в деяких будинках не відключають електроенергії, незважаючи на аварійні та планові обмеження. Про це стало відомо із офіційної заяви, яку зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, місцевій владі варто пояснити мешканцям, чому деякі будинки не відключають від електроенергії, з яких причин і з якими об'єктами критичної інфраструктури вони пов'язані.

" Не допустимо, щоб в одних будинках не було світла по 20-30 годин, а іноді й 40 годин, тоді як інші залишаються зі світлом цілодобово. Це питання справедливості", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли, коли в українській столиці покращиться ситуація з відключеннями електроенергії після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, з початку тижня енергетики планують повернутися до планових графіків відключення світла.

“За моїми персональними прогнозами, ми очікували, що це буде трохи раніше, але бачимо, що цими вихідними ще є екстрені відключення. Я розраховую на початок наступного тижня, який буде вже завтра чи у вівторок, сподіваюся, що ми повернемося до звичних графіків. Але це залежить від запуску покоління і ще кількох моментів, тому чекатимемо”, – зазначив Коваленко.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися