Мобільний зв'язок при відключеннях світла: у Києві розгорнуть термінали Starlink

В українській столиці розгорнуть кілька десятків терміналів Starlink, щоб люди мали можливість отримати інтернет при відключеннях електроенергії

В українській столиці розгорнуть кілька десятків терміналів Starlink, щоб люди мали можливість отримати інтернет при відключеннях електроенергії. Про це розповів голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у ефірі національного телемарафону.

За його словами, КДВА планує по місту постачання понад 40 Starlink. Ними будуть забезпечені районні державні адміністрації та лікарні.

Він додав, що все ж таки основним каналом зв'язку міста залишаються мобільні оператори. Керівництвом міста разом із операторами мобільного зв'язку створено алгоритм безперебійної роботи на випадок блекауту.

“Ми намагаємося якнайбільше станцій мобільного зв'язку забезпечити генераторами. У свою чергу це вишки загальнонаціонального масштабу, які забезпечують зв'язком як Україну, так і Київ", — сказав Попко.

Нагадаємо, що в українській столиці 1 грудня тривають екстрені відключення електроенергії, проте їхня тривалість скорочується. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії ДТЕК.

Енергетики заявляють, що стабілізаційні графіки відключень наразі не діють. За словами генерального директора компанії Yasno Сергія Коваленка, час відключень на сьогоднішній день скорочується.

Він зазначив, що у понеділок середній час відключень становив 9 годин, у вівторок — менше семи годин на добу, а в середу ще менше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатоль

1 грудня 2022, 10:53

Як Я можу користуватися таким інтернетом в квартирі чи коли очикую громадського транспорту? Я вважаю, що неправильно вирішили проблему доступу до Інтернету!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися