Прославляв «русскій мір» на богослужінні: у Києві священник з Лаври отримав підозру від СБУ

СБУ встановила факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників

СБУ повідомила про підозру священнику з Лаври, на богослужінні якого прославляли "русскій мір". Про це повідомляє ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

СБУ встановила факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у богослужінні. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями. 

Вказані особи підозрюються у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації її учасників, вчиненими групою осіб.

"Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на "пробудження матушкі-русі", мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів", – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

У Києво-Печерській Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф. Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

Зазначається, що було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб. Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися