Відключення світла у Києві: у Yasno розповіли про почастішання аварій у мережах

В українській столиці почастішали аварії в електричних мережах — в енергетичній компанії-постачальнику Yasno назвали дві причини несправностей

В українській столиці почастішали аварії в електричних мережах - в енергетичній компанії-постачальнику Yasno назвали дві причини неполадок. Про це стало відомо із коментаря, який дав генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, у Києві ще не повернулися до графіків планових обмежень, а тому при включенні світла жителі починають включати до розеток усі прилади — автоматика піддається напрузі.

Коваленко заявив, що не потрібно поспішати підключатися до мережі після відновлення електропостачання. Він закликав звертатися до ОСББ чи ЖЕКу, щоб з'ясувати причину відключень. Інша причина – це погода, яка змушує користуватися електрообігрівачами.

Нагадаємо, щоб в українській столиці світло було в кожному будинку, необхідно включати електроенергію на 2-3 години кілька разів на день. Про це стало відомо із коментаря генерального директора енергетичної компанії Yasno Сергія Коваленка, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на Київщину у нас є десь 600 мегават за потреби 1300. І з цих 600 мегават 300 потрібно для критичної інфраструктури, яку не можна відключати – це лікарні, пологові будинки, комунальні підприємства.

"І для нас, для кінцевих споживачів, залишається 300 з невеликим мегаватом на споживання. Тому коли мережі кажуть, що 2-3 години пару разів на день, то вони мають на увазі, що цих 300 мегаватів потрібно розподілити між споживачами, щоб усі споживачі були з світлом", - сказав він.

Строки повернення до планових графіків відключень неможливо спрогнозувати. Вони залежить від того, як швидко вдасться запустити всю атомну генерацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися