У Києві запустять експериментальний автобус на Виноградар

Експериментальний маршрут діятиме місяць для вивчення потоку пасажирів

Новий автобусний маршрут з'явиться на вулицях Києва. Експеримент триватиме місяць. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Автобусний маршрут № 102-А курсуватиме від вул. Свободи до станції метро "Академмістечко". Експеримент триватиме до з 20 жовтня по 20 листопада з метою вивчення попиту пасажирів.

Осипов нагадав, що зараз відсутнє пряме транспортне сполучення "Академмістечка" і Виноградаря. Саме тому департамент запустив цей експериментальний маршрут.

"Він курсуватиме від вул. Свободи до станції метро "Академмістечко" з інтервалами в години пік - 12 хвилин і в міжпікові - 15 хвилин. Якщо маршрут буде мати попит серед пасажирів, його залишимо працювати в постійному режимі", - заявив Валентин Осипов.

Автобус № 102-А буде рухатися за схемою: вул. Свободи (від вул. Світлицького) - вул. Василя Порика - вул. Правди - вул. Газопровідна - вул. Стеценко - вул. Берковецька - вул. Академіка Палладіна - ст. м. "Академмістечко".

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві оновлять парк громадського транспорту. Нові постачання автобусів очікують до кінця поточного року. Загальна кількість техніки складе 200 одиниць. Так, згідно з повідомленням, 80 автобусів матимуть довжину 12 метрів, ще 120 будуть 19-ти метровими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися