Київ замело снігом: водіїв закликають не створювати затори

Синоптики прогнозують на вівторок посилення снігопадів у столиці

Зранку 12 грудня Київ замело снігом. Зараз на вулицях столиці працює 283 одиниці спецтехніки дорожників. Водіїв закликають не користуватись власними авто під час снігопадів. Про це йдеться у повідомленні КМДА.

Столичні дорожники від ночі працюють на вулицях. Зокрема, перед початком снігопаду працівники виконали превентивну обробку покриття. 

Наразі триває обробка доріг, мостів і тротуарів протиожеледними засобами, прибирання снігу з вулиць Києва. Працює 283 одиниці техніки. 314 працівників у складі 47 бригад з ручного прибирання очищають вузькі пішохідні доріжки, зупинки громадського транспорту, сходи та острівці безпеки. 

До прибирання наслідків ранкового снігопаду також задіяні майже 3 тисячі працівників керуючих компаній та майже 800 працівників "зеленбудів".

Зазначається, що синоптики прогнозують посилення снігопадів у столиці на вівторок. У КМДА закликали водіїв не користуватись власними авто під час снігопадів та не створювати затори, адже у них зупиняється снігоприбиральна техніка і машини екстрених служб.

На Київщині різко зіпсується погода: синоптики дали прогноз. На території Київської області 12 грудня очікується різке погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

Відомо, що у регіоні буде хмарна погода, прогнозуються опади у вигляді дощу із мокрим снігом. Місцями очікується налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах. Пориви південно-західного вітру сягатимуть 7-12 метрів за секунду. Температура вночі та вдень коливатиметься від 3 градусів тепла до двох градусів морозу. У Києві стовпчик термометра буде близько нуля градусів.

Сильна негода повністю знеструмила населені пункти на Київщині. Протягом 11-12 грудня на Київщині спостерігається погіршення погодних умов. Негода стала причиною аварійних відключень світла.

Спеціалісти ДТЕК вже повернули електропостачання у 20 населених пунктів, які були знеструмлені повністю та 57 — частково. Наразі повністю знеструмленими лишаються 14 населених пунктів та 37 — частково.  Через пориви вітру знеструмлені повністю 22 лінії електропередачі 6-10 кВ та 10 частково, 525 трансформаторних підстанцій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися