Відключення світла у Києві: США передали обладнання для інфраструктури

На тлі ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі української столиці та інших міст США передали Україні першу партію обладнання для відновлення пошкоджених енергетичних об'єктів

На тлі ракетних ударів російських окупантів критичною інфраструктурою української столиці та інших міст США передали Україні першу партію обладнання для відновлення пошкоджених енергетичних об'єктів. Про це стало відомо із повідомлення агентства Reuters.

Відомо, що США надіслали в Україну першу партію обладнання на 13 мільйонів доларів для відновлення енергоінфраструктури.

Джерело агентства повідомило, що цього тижня зі США вилетять ще два літаки з обладнанням. У допомогу включені, включаючи трансформатори, що перемикають блоки та кабелі.

США оголосили про виділення 53 мільйонів доларів на підтримку закупівлі обладнання для електромережі України, щоб допомогти Києву боротися із нападами Росії на його енергетичну інфраструктуру, через які мільйони людей залишилися без світла та опалення. Про те, що це обладнання буде швидко доставлено до України, заявив Держдеп.

Ця допомога надається на додаток до 55 мільйонів доларів США, спрямованих на підтримку енергетичної галузі України у надзвичайних ситуаціях, спричинених російським ракетним обстрілом.

Крім того, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) днями доставило в Україну понад 1 тис. електрогенераторів, які допоможуть лікарням, школам, рятувальним службам, державним установам та постачальникам послуг продовжувати свою діяльність під час війни.

Читайте также