росія поширила фейк про пожежу в пункті обігріву в Києві: спростування

Країна-агресор продовжує інформаційну війну

росія поширила фейкову інформацію про загоряння "пункту незламності" в Києві. Національна поліція України спростувала цей фейк.

Увечері 12 грудня під час моніторингу новин у мережі правоохоронці виявили відео пожежі, на якому автор зазначає, що "горить пункт незламності". Вказана інформація швидко поширилася в українських ЗМІ. 

Поліція Києва ретельно проаналізувала та перевірила інформацію, подану на відео. Отже, столична поліція стверджує: жодної пожежі в пунктах обігріву населення не було. 

У результаті перевірки було встановлено, що відео пожежі відзняли на території росії. Ймовірно, метою поширення такої інформації було нагнітання тривожних настроїв серед українців.

На Київщині виявили двох колаборантів, які вели проросійські листування. Прикордонники виявили двох осіб, причетних до колабораційної діяльності. Уродженець Єнакієво та уродженка рф прямували до столиці.

У чоловіка прикордонники виявили компрометуючі матеріали проросійського спрямування, безліч номерів операторів рф та аудіолистування російської пропаганди.

В свою чергу, в уродженки росії, яка майже все своє життя прожила в Україні, правоохоронці також виявили листування російської пропаганди та номери операторів рф.

У Києві згорів електророзподільчий пункт. Рятувальники ліквідували пожежу в електророзподільчому пункті у Деснянському районі столиці.

Рятувальники виявили, що в електророзподільчому пункті 2-поверхової адміністративної будівлі сталося коротке замкнення електропроводів з подальшим горінням та поширенням. Внаслідок пожежі електророзподільчий пункт згорів повністю, пошкоджено електропроводи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися