У Києві з'явилася вулиця на честь одного з "Привидів Києва": деталі

У Святошинському районі української столиці з'явилася вулиця на честь льотчика та Героя України Геннадія Матуляка - він є одним із "Привидів Києва"

У Святошинському районі української столиці з'явилася вулиця на честь льотчика та Героя України Геннадія Матуляка - він є одним із "Привидів Києва". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

Відомо, що вулицю Генерала Авдєєнка перейменовано на честь Геннадія Матуляка. Вулиця Генерала Авдєєнка була названа на честь генерал-майора, героя радянського союзу Петра Авдєєнка.

З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів перейменування найбільшу кількість, а саме 7333 голоси, набрала пропозиція - Геннадія Матуляка.

Нову назву запропоновано на честь українського військового льотчика, підполковника, Героя України (посмертно) Геннадія Васильовича Матуляка (1977-2022). За народною версією є частиною збірного образу "Привид Києва".

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування вулиці Генерала Авдєєнка на Геннадія Матуляка.

Читайте также