Я не маю сумнівів, що росіяни знову підуть на Київ, - Залужний

Новий наступ росії на Київ може відбутися в січні-березні

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю The Economist розповів про своє чітке переконання у тому, що країна-агресор збирає війська, аби знову спробувати захопити Київ. Про це повідомляє "5 канал", передають "Коментарі".

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати", - розповів Валерій Залужний.

За словами головнокомандувача ЗСУ, на сьогодні в росії є резерв у 1,2-1,5 млн осіб.

"Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", - заявив Залужний.

Генерал розповів, що у січні, але, ймовірно, вже навесні, окупанти можуть розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з білорусі. Командування Збройних Сил вважає, що російські загарбники можуть зробити другу спробу захопити Київ.

Валерій Залужний разом із Володимиром Зеленським та командувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським попереджають, що наступні кілька місяців будуть критичними.

Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що нові ресурси росіян все одно не дадуть бажаного результату.

"Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво, і бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами", - зазначив Валерій Залужний.

Загроза атаки на Київ існує завжди: ЗСУ готують місто до оборони. Загроза повторного наступу російських окупантів на українську столицю з території білорусі існує, а тому Збройні сили України готуються до оборони та зміцнюють рубежі. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Командуванням сил та засобів оборони Києва проводяться системні заходи щодо нарощування та підтримки наших військ у бойовій готовності. Проводяться певні заходи щодо злагодження органів управління, нарощуються та вдосконалюються системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони, вогневої поразки противника, матеріально-технічного забезпечення тощо", - зазначив Сергій Попко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися