У Києві можуть почати вимикати світло через погоду: попередження від Yasno

В українській столиці можуть розпочати відключення електроенергії через погіршення погодних умов — можливі локальні аварійні ситуації

В українській столиці можуть розпочати відключення електроенергії через погіршення погодних умов – можливі локальні аварійні ситуації. Про це стало відомо із коментаря, який дав генеральний директор енергетичної компанії-постачальника Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, погода у столиці дуже небезпечна, на мережах може бути більше аварійних ситуацій, тож треба бути уважними.

"Якщо у вас немає світла значний час, подивіться на сайті YASNO, графік чи аварія. І у разі аварії, звертайтеся, будь ласка, до ЖЕК/ОСББ, вони проінформують вас про деталі", - повідомив Коваленко.

Нагадаємо, що енергетики вручну відключатимуть будинки в українській столиці від електропостачання — йдеться про будинки, які розташовані на лініях з об'єктами критичної інфраструктури. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби компанії ДТЕК "Київські електромережі".

Відомо, що балансоутримувачі 454 будинків самостійно відключатимуть світло, самостійні обмеження мають допомогти зменшити кількість та час відключень електроенергії для всіх киян.

"Під час екстрених чи стабілізаційних відключень разом з об'єктами критичної інфраструктури під відключення не потрапляли житлові будинки, що живляться від тих же електроліній. ДТЕК Київські електромережі спільно з КМДА запропонував ЖБК самостійно обмежувати електропостачання у таких будинках відповідно до графіків, розміщених на сайті", - йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися