Кияни вимагають скасувати комендантську годину на Новий рік

Про що йдеться в петиціях до столичної влади

У Києві засипали столичну владу петиціями щодо скасування комендантської години під час новорічних свят. Відповідні петиції з різними пропозиціями зареєстровані на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11614 Рустам Фасхутдінов вимагає скасувати комендантську годину у Києві з 31 грудня по 1 січня 2023 року включно.

"Оскільки громадою Києва було підписано петицію стосовно відмови від Новорічної ялинки, проте за проханням військових Новорічну ялинку вирішили поставити за кошти бізнесу, а не громади, вважаю за необхідне дозволити людям переміщуватися містом принаймні на 24 години! Тому що військові просили ялинку для дітей! А рішення громади міста, яке відповідає безпеці під час воєнного стану, — для них ніщо!" — пояснює своє звернення автор цієї петиції.

В іншій петиції №11608 Юлія Дядюра закликає не скасовувати комендантську годину в новорічну нічь та не дозволяти людям переміщуватись під час неї.

"Я вважаю дурістю скасувати комендантську годину в новорічну ніч, оскільки в країні триває війна, гинуть військові і є велика загроза запуску ракет зі сторони московії. Хочете свято - посидьте тихенько вдома, щось не влаштовує - їдьте на передову, там комендантської години немає!" — йдеться в петиції.

Автор петиції №11610 Богдан Лейченко взагалі пропонує повністю скасувати комендантську годину з 31 грудня 2022 року по 2 січня 2023 року, а також 25 грудня 2022 року та 7 січня 2023 року.

"Пропоную повністю відмінити комендантську годину на перераховані вище дати. Це фактично прибере всі правопорушення щодо порушення комендантської години, та дасть змогу хоча б в ці символічні дати законно перебувати на вулиці та в громадських місцях, таких як: ресторани, бари, та інші. Також це дасть змогу киянам повернутися до себе додому після святкувань, не зважаючи на час на годиннику", — вважає автор документу.

Збір підписів по всім петиціям триває. Для розгляду столичною владою документи повинні зібрати по шість тисяч голосів на підтримку.

Читайте также