10 годин без світла у Києві - це реальність на сьогодні, - гендиректор Yasno

У Києві вимикають світло трьом групам одночасно

У Києві складна ситуація з електропостачанням після російської атаки дронами-камікадзе 19 грудня. У столиці відключають усі три групи водночас. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

"По Києву ситуація складна. Сьогодні практично повністю відключають усі три групи водночас. Графіки, зрозуміло, не працюють", - йдеться у повідомленні.

За словами Сергія Коваленко, до всіх пошкоджених об'єктів, по яких тривають ремонти, 19 грудня додався ще один інфраструктурний об’єкт. Через це світла немає на значній частині правого берега Києва і подекуди - в області.

"Чи реальні зараз тривалі відключення у Києві? Так, 10 годин без світла - це, на жаль, реальність на сьогодні", - зазначив гендиректор Yasno.

Станом на вечір 19 грудня вся критична інфраструктура - лікарні, водоканали, метро - заживлена. Світла вистачає близько на 20% населення. 

Сергій Коваленко додав, що важко передбачити, як швидко Київ повернеться до стабілізаційних графіків відключень світла. Енергетики на всіх рівнях не встигають відновити функціональність системи між ворожими атаками.

У Київській області внаслідок атаки дронами-камікадзе 19 грудня три райони залишились без світла. Про ситуацію в регіоні в ефірі телемарафону розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Обухівський, Вишгородський, Бучанський райони зараз відключені від електропостачання. Заживлена виключно критична інфраструктура. З ночі вже працюють на місцях обстрілів служби — і Державна служба з надзвичайних ситуацій, і енергетики, щоб якнайшвидше відремонтувати, полагодити систему і повернути електроенергію споживачам", — сказав Кулеба.

За його словами, для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.

У Києві через атаку дронів є пошкодження об'єктів критичної інфраструктури. Київ витримав кілька хвиль атак іранських "шахедів". В повітряному просторі столиці зафіксували 23 ворожих безпілотників, з них 18 знищили Сили Протиповітряної оборони. Наслідки влучання дронів-камікадзе в об’єкт критичної інфраструктури ліквідовують аварійні служби.

Читайте также