10 годин без світла у Києві - це реальність на сьогодні, - гендиректор Yasno

У Києві вимикають світло трьом групам одночасно

У Києві складна ситуація з електропостачанням після російської атаки дронами-камікадзе 19 грудня. У столиці відключають усі три групи водночас. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

"По Києву ситуація складна. Сьогодні практично повністю відключають усі три групи водночас. Графіки, зрозуміло, не працюють", - йдеться у повідомленні.

За словами Сергія Коваленко, до всіх пошкоджених об'єктів, по яких тривають ремонти, 19 грудня додався ще один інфраструктурний об’єкт. Через це світла немає на значній частині правого берега Києва і подекуди - в області.

"Чи реальні зараз тривалі відключення у Києві? Так, 10 годин без світла - це, на жаль, реальність на сьогодні", - зазначив гендиректор Yasno.

Станом на вечір 19 грудня вся критична інфраструктура - лікарні, водоканали, метро - заживлена. Світла вистачає близько на 20% населення. 

Сергій Коваленко додав, що важко передбачити, як швидко Київ повернеться до стабілізаційних графіків відключень світла. Енергетики на всіх рівнях не встигають відновити функціональність системи між ворожими атаками.

У Київській області внаслідок атаки дронами-камікадзе 19 грудня три райони залишились без світла. Про ситуацію в регіоні в ефірі телемарафону розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Обухівський, Вишгородський, Бучанський райони зараз відключені від електропостачання. Заживлена виключно критична інфраструктура. З ночі вже працюють на місцях обстрілів служби — і Державна служба з надзвичайних ситуацій, і енергетики, щоб якнайшвидше відремонтувати, полагодити систему і повернути електроенергію споживачам", — сказав Кулеба.

За його словами, для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.

У Києві через атаку дронів є пошкодження об'єктів критичної інфраструктури. Київ витримав кілька хвиль атак іранських "шахедів". В повітряному просторі столиці зафіксували 23 ворожих безпілотників, з них 18 знищили Сили Протиповітряної оборони. Наслідки влучання дронів-камікадзе в об’єкт критичної інфраструктури ліквідовують аварійні служби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алла

20 грудня 2022, 09:34

Читаю (слухаю) котрий раз про економію і виникає питання, чи це щиро? У деяких багатоповерхових будинках повністю без пояснення причини перекрили систему гарячого водопостачання. При роботі системи ГВП працює циркуляційний насос (сучасні дуже економні). А при вимкненій системі ГВП мешканці вмикають для нагріву гарчої води додатково певну кількість електроприладів (ел. плити, чайники, бойлери). То це так теплоенерго допамагає мешканцям і електрикам економити? Писала в теплоенрго, відповіді - нуль. По телебаченню, інтернет каналах, новинах, рекламних сповіщеннях розплвідають про економію електроенергії. Вимкніть те інше. Але враження, що це все просто розмови для піару. Сумно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися