На Київщині склалася критична ситуація зі світлом

Що відомо про відновлення енергопостачання

Ситуація з електропостачанням на Київщині залишається критичною. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, в регіоні після останніх ракетних обстрілів та атаки дронами-камікадзе триває відновлення електропостачання. Посадовець наголосив, що з кожним обстрілом російських окупантів зростають тривалість та складність ремонтних робіт.

"Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики. Без світла перебуває 80% регіону", — повідомив Кулеба.

Найскладніша ситуація з електропостачанням зараз у понад 30 громадах у Вишгородському, Бучанському, Обухівському та частково Фастівському районах. Пріоритетними для електропостачання є лікарні, а також об'єкти тепло- та водопостачання.

Енергетики докладають максимум зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки вимкнень, запевнив керівник Київської обласної військової адміністрації. Мешканців регіону він закликав з розумінням ставитися до ситуації. Наразі в енергосистемі спостерігається значний дефіцит потужності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок обстрілів "шахідами" в Київській області частково знеструмлені Обухівський, Вишгородський, Бучанський райони. Заживлена виключно критична інфраструктура. Для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися