У Києві відновили систему водопостачання

Яка ситуація в столиці зі світлом та водою

Систему водопостачання Києва вдалося відновили. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, вода поступово з’являється в домівках киян, спершу – у квартирах на нижніх поверхах будинків.

"Насосні агрегати на водопровідних насосних станціях запустили в роботу, але потрібен певний час, щоб вода дійшла до всіх споживачів", — заявив Кличко.

Мер Києва зазначив, що тиск на верхніх поверхах багатоповерхових будинків зазвичай забезпечують додаткові станції підкачки, на запуск яких потрібен час і електрика. Кличко запевнив, що столичні комунальники продовжують працювати, аби повернути водопостачання в помешкання всіх киян.

Водночас у Києві залишається складною ситуація з електропостачанням, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. За його словами, котельні, що обслуговують приблизно 5% споживачів столиці, через енергетичні проблеми змушені відключатися та вмикатися почергово.

"Триває ліквідація пошкоджень в енергосистемі України після останніх повітряних атак. Генерація електроенергії обмежена, тому столиця, як і решта регіонів країни, отримує лімітований обсяг електропостачання. Світло для споживачів досі подається в режимі аварійних відключень", — розповів Попко.

Керівник військової адміністрації Києва нагадав, що в столиці розгорнуті 430 цілодобових "Пунктів незламності". Тут можна зігрітися, зарядити електронні пристрої та скористатися зв’язком. 

Сьогодні вранці через різкі перепади напруги в метро Києва тимчасово змінили рух поїздів червоною лінією та призупиняли рух наземною ділянкою. Станції "Лісова", "Чернігівська" "Дарниця" та "Лівобережна" тимчасово зачиняли на вхід. За годину рух поїздів метро на всіх лініях відновили. Також запрацювали на вхід станції “Лісова”, “Чернігівська”, “Дарниця” та “Лівобережна”. Енергетики ліквідували всі несправності.

Нагадаємо, рятувальники ліквідували наслідки вибухів у столиці та оприлюднили фото та відео з місця гасіння пожеж. Після останніх обстрілів дронами-камікадзе одну з пожеж у Києві на площі 150 квадратних метрів довелося гасити понад 2,5 години. Після влучання дрону-камікадзе в столиці горів пошкоджений вибухом об’єкт критичної інфраструктури.


Читайте также