У Повітряних Силах розповіли, чому РФ стала частіше обстрілювати Київ

Спікер Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів, чому російські окупанти почали частіше обстрілювати українську столицю

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів, чому російські окупанти стали частіше обстрілювати українську столицю. Про це стало відомо із коментаря військового, який він дав в ефірі 24 каналу.

За його словами, окупанти зараз зосередили свої сили на тому, щоб знищити критичну інфраструктуру та залишити українців без електроенергії. Особливо значні зусилля вони спрямували на атаки по Києву.

"Росіяни найбільше б'ють Києвом. Саме Київ - мета номер один для ворога. Навіть не сама столиця, а об'єкти критичної інфраструктури", - сказав він.

Гнат також пов'язує інтенсивні обстріли Києва з тим, що в РФ закінчуються запаси ракет.

"Якби були ракети, то росіяни били б у всіх напрямках: і за логістикою, і, можливо, мостами. Мабуть, вчинили б так, як кажуть пропагандисти на російському телебаченні. Мовляв, в Україні треба перебити всі переправи, залізниці, вокзали", - наголосив спікер.

Нагадаємо, що в деяких районах на території Київської області може бути електроенергії до 23 грудня, але світло давати почнуть вже сьогодні. Про це стало відомо із коментаря голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

За його словами, тотальне відключення може тривати до 23 грудня, йдуть відновлювальні роботи, на стабілізацію ситуації потрібно дві-три доби.

Він зазначив, що це наслідки ударів дронами-камікадзе 19 грудня, проте світло в будинках мешканців регіону почнуть давати вже 20 грудня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися