Стало відомо, скільки годин буде світло у будинках мешканців Києва: деталі

Стало відомо, скільки на скільки годин на добу включатимуть електроенергію у будинках мешканців української столиці найближчим часом

Стало відомо, скільки на скільки годин на добу включатимуть електроенергію у будинках мешканців української столиці найближчим часом. Про це стало відомо із заяви директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченка на брифінгу.

За його словами, столиця та область – вкрай складний регіон з погляду доставки та розподілу електроенергії. Характер пошкоджень від ракетних ударів, ремонтні роботи дозволяють повертати струм у будинки киян поки не більше ніж на 4-6 годин.

"Виходячи з того обладнання, яке є у енергетиків зараз для ремонту та того, що їде в Україну від партнерів, досягти кращої ситуації через 2—3 тижні буде складно", — сказав Харченко.

Нагадаємо, що в деяких районах на території Київської області може бути електроенергії до 23 грудня, але світло давати почнуть вже сьогодні. Про це стало відомо із коментаря голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

За його словами, тотальне відключення може тривати до 23 грудня, йдуть відновлювальні роботи, на стабілізацію ситуації потрібно дві-три доби.

Він зазначив, що це наслідки ударів дронами-камікадзе 19 грудня, проте світло в будинках мешканців регіону почнуть давати вже 20 грудня.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися