Київщині передали 1000 систем позначення мінної небезпеки

Громадам на звільнених територіях України вже передано 2200 таких систем

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста передали Бучанській територіальній громаді Київської області постійні системи позначення мінної небезпеки. Про це повідомляється на сайті Міністерства реінтеграції, передає КОВА.

Постійні знаки мінної небезпеки, надані Мінреінтеграції, будуть використовуватись для позначення небезпечних для населення зон із підтвердженим забрудненням вибухонебезпечними предметами. Ними також замінять тимчасові позначки, менш стійкі до складних погодних умов.

Системи постійного маркування мінної небезпеки поширюються Міністерством реінтеграції з метою зниження соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя населення деокупованих територій.

Усього Міністерством реінтеграції вже передано 2200 постійних систем маркування мінної небезпеки громадам на звільнених територіях Київської, Сумської та Харківської областей.

На Київщині біля кордону з Білоруссю чоловік підірвався на російській міні. В одному з населених пунктів Київщини, що раніше перебував під окупацією російських загарбників, прикордонники зафіксували вибух невідомого предмету. На місце події негайно викликали фахівців, які виявили протипіхотну міну російського виробництва ПМН-4. Через вибух міни постраждав чоловік, якого доправили в лікарню з мінно-вибуховою травмою.

Нагадуємо, що на Київщині чоловік знайшов у лісі та приніс додому танковий снаряд. На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група та вибухотехнічна служба. Правоохоронці виявили в господарському приміщенні чоловіка танковий кумулятивний снаряд 125 мм.

Вибухотехніки встановили, що боєприпас відноситься до особливо небезпечної категорії вибухових боєприпасів. Спеціалісти транспортували вибухонебезпечний предмет на підривний майданчик та провели його знищення.

Читайте также