Зеленський заявив, що РФ може спробувати залишити Київ без світла на Новий рік

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть завдати нових ударів по критичній інфраструктурі української столиці та інших міст напередодні Нового року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть завдати нових ударів по критичній інфраструктурі української столиці та інших міст напередодні Нового року. Про це стало відомо із звернення глави держави.

За його словами, до кінця 2022 року залишається кілька днів, а тому треба пам'ятати, що противник спробує знову занурити українців у темряву.

Він закликав не ігнорувати сигнали повітряної тривоги найближчими днями, а також знайти найближчі Пункти незламності та розповісти про них близьким.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, скільки часу знадобиться для стабілізації ситуації в енергетики у разі тотального відключення світла — у разі найскладнішого сценарію вихід із нього триватиме від семи до десяти днів.

За його словами, це розрахунки українських енергетиків, які є теоретичними, оскільки світ ще не переживав таких речей. Він зазначив, що Кабінет міністрів готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

Нагадаємо, що багато мешканців української столиці можуть сидіти без електропостачання у новорічну ніч. Про це стало відомо із заяви директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченка на брифінгу.

За його словами, диспетчери української енергосистеми вже набули досвіду, як не потрапити в ситуацію, що сталася після російського обстрілу 23 листопада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися