Новий рік у Києві: у КМДА нагадали мешканцям про заборони на свята

У Київській міській державній адміністрації розповіли місцевим жителям про заборони та обмеження на Новий рік

У Київській міській державній адміністрації розповіли місцевим жителям про заборони та обмеження на Новий рік. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба КМДА.

Міська влада закликає жителів і гостей столиці дотримуватися заходів безпеки під час новорічно-різдвяних свят, щоб не наражати на небезпеку себе та інших городян. Зокрема, необхідно пам'ятати про комендантську годину, яка триває з 23:00 до 05:00. Наразі заборонено перебувати на вулиці та інших громадських місцях.

Щоб комендантська година не застала зненацька, міська влада закликає киян планувати повернення додому заздалегідь. З цією метою у додатку "Київ Цифрової" можна включити повідомлення, яке через 60 хвилин нагадуватиме про початок комендантської години. Виходити на вулицю в заборонений час можна тільки щоб проїхати до найближчого укриття у разі оголошення повітряної тривоги. При цьому необхідно мати із собою документ, що засвідчує особу.

Пересуватися містом під час комендантської години можна лише на автомобілі, що має спецперепустку. У КМДА нагадують, що метрополітен у режимі перевезень працює до 22:00, наземний громадський транспорт – до 22:30. Детальну інформацію про закриття кожної станції див. Під час повітряної тривози наземний транспорт, а також наземні ділянки метрополітену зупиняються.

Влада закликає городян бути уважними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, зокрема, у період свят, адже ворог непередбачуваний. Міська влада наголосила і на тому, що в Києві діє заборона на реалізацію (продаж, торгівлю) феєрверків, салютів та піротехнічних засобів, а також їх запуск. Відповідно, правоохоронці реагуватимуть на такі випадки.

Читайте также