Залізничники розповіли, як працюватиме вокзал у Києві під час блекауту

На столичному вокзалі встановлено три дизельні генератори

На вокзальному комплексі Київ-Пасажирський встановлено три дизельні генератори для роботи табло руху поїздів та освітлення території у разі тривалого відключення електроенергії. Про це кореспонденту "Великого Києва" повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці".

Як розповіли у пресслужбі, генератори забезпечують безперебійну роботу споживачів першої категорії: аварійне освітлення у приміщеннях вокзалу (підвал, 1-4 поверхи, конкорс вокзалу), роботу електронних табло з розкладом руху поїздів на Центральному та Південному вокзалах, Східному та Західному підземних переходах, роботу гучномовної системи оповіщення пасажирів, безперебійну роботу кас.

Також заплановано надати пасажирам можливість придбати квитки прямо у вагонах, якщо каси чи онлайн програми не працюватимуть.

Ялинка на вокзалі Києва буде світитися за допомогою велосипеда. Ялинку на Центральному залізничному вокзалі в Києві обладнають педальним електрогенератором, від якого освітлюватиметься святкове дерево.

"Війна? Блекаут? Ніякої новорічної ялинки? Ніколи не здогадаєтеся, що ми винайшли", - написав очільник "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Також Камишін опублікував відео, на якому видно, що гірлянди для ялинки загоряються, коли чоловік крутить педалі велосипеда-генератора.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися