У Києві можуть не відключати світло на Новий рік: Шмигаль назвав умову

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мешканці української столиці можуть бути з електроенергією на Новий рік, але за умови відсутності нових масованих ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мешканці української столиці можуть бути з електроенергією на Новий рік, але за умови відсутності нових масованих ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це він заявив на засіданні уряду.

За його словами, енергетикам вдалося зменшити кількість аварійних відключень електроенергії. Він зазначив, що Росія готується до нових атак на енергетичну інфраструктуру України.

Шмигаль заявив, що держава перебуває у постійній готовності до нових обстрілів, водночас він сказав, що у разі відсутності нових обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень світла.

Нагадаємо, що у національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про ситуацію з відключеннями електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря голови правління НЕК Володимира Кудрицького, який він дав журналістам в ефірі національного телемарафону.

За його словами, останнім часом енергетикам вдалося відновити роботу деяких енергоблоків на кількох електростанціях, що разом із потеплінням допомагає зменшити дефіцит генерації в енергетичній системі.

Він зазначив, що повернення до планових відключень залежить від обстрілів РФ, але в нічний час електроенергії вистачає, а режим на сьогоднішній день кращий, ніж минулого тижня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися