У Києві перейменували вулицю на честь військового міністра армії УНР

Нову назву вулиці Кирпоноса було обрано шляхом голосування у застосунку «Київ Цифровий»

Вулиця Кирпоноса у Шевченківському районі столиці перейменована на честь Всеволода Петріва. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської ради.

Вулицю Кирпоноса було названо на честь радянського військового М. П. Кирпоноса. З ціллю деколонізації столичної топоніміки нову назву цієї вулиці було обрано шляхом рейтингового електронного голосування у застосунку "Київ Цифровий". Серед запропонованих варіантів для перейменування пропозиція Всеволода Петріва одержала найбільшу кількість голосів – 4025 голосів.

Нова назва обрана на честь українського військового і громадського діяча, військового міністра і генерал-хорунжого Армії УНР, письменника, автора праць з військової історії, учасника оборони Києва від більшовицьких формувань Муравйова, педагога Всеволода Миколайовича Петріва. Перейменування цієї вулиці на його честь є доречним і з топонімічного погляду: навпроти вулиці Данила Щербаківського знаходиться провулок Всеволода Петріва, названий так у 2016 році.

Перейменування об'єктів міста не потребує повторного оформлення документів.

У Подільському районі Києва перейменували вулицю Достоєвського. Перейменувати вулицю, названу на честь російського письменника Федора Достоєвського, експертна комісія запропонувала ще в травні.

В рамках дерусифікації Києва провели електронне голосування за нову назву. Найбільшу кількість голосів на підтримку зібрала пропозиція – Енді Воргола. Депутати Київської міської ради підтримали пропозицію.

Читайте также