Усі нові назви перейменованих вулиць Києва зібрали за одним посиланням

Збірку також можна знайти у Vcentrі HUB, ЦНАПах та райдержадміністраціях

Департамент суспільних комунікацій КМДА випустив брошуру, в якій зібрано всі перейменовані об'єкти вуличної мережі Києва за період з 2014 до 2022 року. Про це повідомляє КМДА, передають "Коментарі".

З 2014 року 436 вулиць, проспектів, бульварів та площ отримали нові назви. Майже половина з них (202 об'єкти) було перейменовано цьогоріч після того, як розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну. Перейменування відбувалися в рамках процесу дерусифікації.

Директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк повідомив, що Департамент проводить масштабну інформаційно-комунікаційну кампанію щодо перейменувань у Києві. Це передбачає поширення інфографічних матеріалів у соцмережах, розміщення зовнішньої реклами, створення буклетів із інформацією про перейменування вулиць кожного району.

Також було видано збірку, яка знайомить киян з новими назвами їхніх вулиць та особами, на честь яких названі вулиці. На меті таких дій є не лише позбавлення від ідеологічних кліше та міфів російської імперської спадщини, а й те, щоб кияни знали більше про постатей, на честь яких було перейменовано вулиці.

Брошура доступна в Інтернеті за посиланням http://surl.li/eexhn, збірку також можна знайти у Vcentrі HUB, ЦНАПах, райдержадміністраціях і т.п.

Роман Лелюк також нагадав, що якщо змінили назву вулиці, то мешканцям не потрібно міняти документи, бо нова назва не передбачає зміни місця проживання.

У Києві перейменували вулицю на честь військового міністра армії УНР. З ціллю деколонізації столичної топоніміки нову назву вулиці Кирпоноса було обрано шляхом рейтингового електронного голосування у застосунку "Київ Цифровий".

Нова назва обрана на честь українського військового і громадського діяча, військового міністра і генерал-хорунжого Армії УНР, письменника, автора праць з військової історії, учасника оборони Києва від більшовицьких формувань Муравйова, педагога Всеволода Миколайовича Петріва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марс

30 грудня 2022, 02:41

Кличко, пидор, война закончилась?!!

Марс

30 грудня 2022, 02:40

Кличко, сына на фронт отправь, потом тявкай

Марс

30 грудня 2022, 02:38

Кличко, когда ты уже подавишься?!!!

Михайло

29 грудня 2022, 13:55

Коли вже картопляну сианцію метро переіменують у Варшавську? Чи оті депутати бояться ож угрофіни захоплять Київ й оведеться відповідати?

Галина

29 грудня 2022, 09:21

А коли ви зміните всі таблички, всі покажчики? Не вчасно? Згодна. Але може не варто було поспішати. Після Перемоги спокійно все зробили б. Сьогодні ж суцільний безлад, йдеш і не занаєш куди йдеш і їдеш. Тяжко орієнтуватися в місті гостям і приїжджим, навіть не знаєш, як їм пояснити, як знайти ту вулицю, що їм потрібна.

Ірина

29 грудня 2022, 08:44

Чудово!!! Але, оскільки це ще не останні перейменування, потурбуйтесь, будь ласка, про майбутнє перевидання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися