На Київщині з'явиться система для виявлення ракет і дронів: деталі

На території Київської області встановлять спеціальні акустичні датчики, які допоможуть виявляти російські ракети та безпілотники

На території Київської області встановлять спеціальні акустичні датчики, які допоможуть виявляти російські ракети та безпілотники. Про це стало відомо із коментаря начальника Головного управління Національної поліції регіону Андрія Небітова в інтерв'ю виданню Моя Київщина.

За його словами, датчики допоможуть виявляти цілі, які летять на низьких висотах, що покращить протиповітряну оборону та допоможе захистити об'єкти критичної інфраструктури. Він зазначив, що це сприяє обороні не лише електростанцій, а й інших об'єктів.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мешканці української столиці можуть бути з електроенергією на Новий рік, але за умови відсутності нових масованих ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це він заявив на засіданні уряду.

За його словами, енергетикам вдалося зменшити кількість аварійних відключень електроенергії. Він зазначив, що Росія готується до нових атак на енергетичну інфраструктуру України.

Шмигаль заявив, що держава перебуває у постійній готовності до нових обстрілів, водночас він сказав, що у разі відсутності нових обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися