Вулицю Лаврську у Києві можуть перейменувати на честь Івана Мазепи: причина

У Печерському районі української столиці можуть перейменувати вулицю Лаврську на честь гетьмана Івана Мазепи

У Печерському районі української столиці можуть перейменувати Лаврську вулицю на честь гетьмана Івана Мазепи. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була опублікована на офіційному сайті Київської міської ради.

За словами автора, Іван Мазепа – один із найвидатніших державних діячів в історії українського народу та меценат, який будував Києво-Печерську Лавру, заслуговує на увічнення у назві цієї вулиці.

Він зазначив, що проблема не в самій назві вулиці, а в тому, хто і яким чином її нав'язав киянам – депутати Київради перейменували частину вулиці Івана Мазепи на Лаврську у 2010 році на прохання голови російської православної церкви Володимира Гундяєва (також відомий як патріарх Кирило) напередодні його візиту до Києва.

Нагадаємо, що в українській столиці перейменують станції київської міської електрички – його підтримала комісія Київської міської ради. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував столичний громадський діяч Віталій Селик.

За його словами, нові назви кияни найближчим часом зможуть проголосувати в додатку Київ Цифрової. Після цього ці назви мають бути затверджені депутатами Київради.

Станції, які хочуть перейменувати: Рубіжівський – парк Нивки; Зеніт – проспект Бандери; Троєщина – Воскресенка; Троєщина-2 – Райдужний; Київ-Дніпровський – парк Перемога; Київська-Русанівка – Русанівка; Лівий Берег – Березняки; Північна платформа станції Київ – Пасажирський – Центральний вокзал.

У той же час з'явилися й інші варіанти нових назв деяких станцій. Так станцію "Зеніт" пропонують перейменувати на "Куренівку", а станцію "Київ-Дніпровський" можуть перейменувати на "Микільська Слобідка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися