Росія може кинути на Київ 30 000 осіб, у лютому було 45 500 — Генштаб

На сьогоднішній день російські окупанти можуть кинути на українську столицю 30 000 осіб, якщо рахувати разом з армією Білорусі

На сьогоднішній день російські окупанти можуть кинути на українську столицю 30 000 осіб, якщо рахувати разом з армією Білорусі. Про це стало відомо із коментаря, який на брифінгу дав представник Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

За його словами, росіяни готують свою піхоту на полігонах у Білорусі, там зосереджено до 11 тисяч бійців супротивника та понад 400 одиниць техніки та озброєнь. Угруповання РФ у Білорусі, а також на території Брянської та Курської областей вдвічі менше того угруповання, яке наступало на Київ на початку великого вторгнення — 22 тисячі проти 45,5 тисяч.

Він зазначив, що навіть у разі залучення армії Білорусі ворог зможе виставити 30 000 осіб.

Нагадаємо, що Збройні Сили України знищать угруповання російських окупантів, якщо вони спробують знову наступати на українську столицю з території Білорусі. Про це стало відомо із коментаря, який дав командувач оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону.

За його словами, зараз росіяни не мають потенціалу в Білорусі, який би дозволив їм успішно наступати. Він зазначив, що РФ хоче втягнути Білорусь у пряму війну проти України. Павлюк заявив, що наступальний потенціал Білорусі міг би становити до 20 тисяч людей, до них можуть додати ще 10 тисяч росіян, чого не вистачить для наступу. Генерал наголосив, що ЗСУ зібрали потужне угруповання на Півночі і якщо росіяни підуть на Київ, то будуть знищені.

Читайте также