Літаки Київ-Мінськ більше літатимуть після війни: що треба знати

Після перемоги України у війні проти російських окупантів літаки сполученням Київ-Мінськ не літатимуть

Після перемоги України у війні проти російських окупантів літаки сполученням Київ-Мінськ не літатимуть. Про це стало відомо з офіційної ухвали Кабінету міністрів України.

Відомо, що міністерству закордонних справ доручено повідомити про припинення дії угоди про авіасполучення, скоєну в Мінську 17 липня 1995 р. уряд Республіки Білорусь та міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO).

Трохи менше ніж за рік до початку повномасштабного вторгнення РФ з аеропорту Бориспіль пасажири літали до Мінська. Зокрема, з 15 червня 2020 року транспорт забезпечувала компанія Belavia. Також повітряний простір Білорусі перетинали літаки-лоукостери Wizz Air із рейсами Київ-Рига. А з жовтня 2018 року над Україною пролітав Мінськ-Кишинів тієї ж Belavia.

Нагадаємо, що на сьогодні російські окупанти можуть кинути на українську столицю 30 000 осіб, якщо рахувати разом з армією Білорусі. Про це стало відомо із коментаря, який на брифінгу дав представник Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

За його словами, росіяни готують свою піхоту на полігонах у Білорусі, там зосереджено до 11 тисяч бійців супротивника та понад 400 одиниць техніки та озброєнь. Угруповання РФ у Білорусі, а також на території Брянської та Курської областей вдвічі менше того угруповання, яке наступало на Київ на початку великого вторгнення — 22 тисячі проти 45,5 тисяч.

Він зазначив, що навіть у разі залучення армії Білорусі ворог зможе виставити 30 000 осіб.

Читайте также