На Київщині поліція виявила 1368 тіл загиблих цивільних

5000 воєнних злочинців вже встановлені кримінальною поліцією Київської області

Після деокупації Київської області поліція виявила 1368 тіл загиблих мирних жителів, ще близько 350 громадян досі вважаються зниклими безвісти. Більшість із них розстріляли окупанти, або вони загинули від мінно-вибухових травм. На новинному порталі "Ліга.нет" очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов розповів про роботу поліції після звільнення територій Київщини.

Силовики серед перших заходять на звільнені від загарбників території, одразу після військових. Поліція Київської області збирає всю первинну інформацію та проводить необхідні слідчі дії. Кримінальна поліція Київщини вже встановила 5000 воєнних злочинців.

З 1368 зафіксованих смертей цивільних громадян на Київщині більше половини сталося внаслідок застосування вогнепальної зброї. За даними судово-медичних експертів, близько третини загинули від мінно-вибухових травм.

"Це жахливі цифри, які важко уявити. І фактично за місяць окупації. Що ж відбувається в Маріуполі? Що відбувається на території Луганщини та Донеччини? Там такі злочини, які здавалися неможливими у 21 столітті", - зазначив Андрій Нєбитов.

Особисто розстріляв цивільного під Бучею: СБУ ідентифікувала ватажка окупантів. Встановлено особу російського загарбника, який вчинив умисне вбивство цивільного під час тимчасової окупації Київської області.

Під час окупації селища Гавронщина окупант зупинив посеред вулиці беззбройного місцевого жителя і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Потім російський загарбник неодноразово вистрілив у тулуб потерпілого. Цивільний загинув від численних вогнепальних поранень і втрати крові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися