Відбудова зруйнованої інфраструктури в Київській області: що зроблено у 2022 році

Повністю відновили понад 5 500 об’єктів, частково — 3 460

У Київській області відновлення пошкоджених об'єктів інфраструктури розпочалося одразу після звільнення території від окупантів. Так, у 2022 році повністю відновлено 5551 об'єкт, частково відновлено 3460. Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

З повністю відбудованих об'єктів 4632 – багатоповерхові та приватні будинки, 153 – навчальні заклади, 78 – об'єкти закладів охорони здоров’я, 41 – адміністративні будівлі та центри надання адміністративних послуг.

Крім того, вже розпочато відновлення 1075 об'єктів. Вже заплановано відбудову зруйнованих об'єктів і на 2023 рік.

Загалом у Київській області пошкоджено чи зруйновано близько 24 000 об'єктів житлового фонду (приватних та багатоповерхових будинків). Крім того, було зруйновано навчальні заклади, медичні та адміністративні установи.

Насамперед у Київській області після звільнення території розпочали розмінування. Зокрема, фахівці перевірили житлові будинки, автомобільні дороги, лінії електропередач, газопроводи. Сапери виявили та знешкодили близько 76 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів.

Було проведено роботи з ремонту пошкоджених доріг, які продовжуються й досі.

Нагадуємо, що очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підвів підсумки втрат Києва з початку повномасштабного вторгнення. За його словами, 2022 рік став найстрашнішим роком у новій історії Києва, столиці вільної та незалежної України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися