Зеленський заявив, що РФ планує тривалу атаку на Київ: деталі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти планують тривалу атаку дронами-камікадзе Shahed-136 на українську столицю та інші міста

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти планують тривалу атаку іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 на українську столицю та інші міста. Про це стало відомо із звернення глави держави, яке було опубліковано його прес-службою.

За його словами, лише за два дні нового року військові збили 80 російсько-іранських дронів. Він попередив, що атаки БПЛА можуть бути тривалими, а найближчим часом активність дронів може зрости.

"Ставка може бути на виснаження. На виснаження наших людей, ППО, нашої енергетики. Але маємо зробити — і зробимо все, — щоб і ця мета терористів зазнала провалу, як і всі інші. Українське небо все краще захищається", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що в українській столиці 3 січня продовжуються аварійні відключення електроенергії через наслідки ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії ДТЕК.

За словами енергетиків, причина чергових позапланових відключень у Києві – ушкодження енергетичного об'єкту атакою 2 січня.

Енергетики Київщини та столиці працюють, щоб повернути світло до будинків киян. Але лише за дві доби нового року Київ та регіон пережили масовані атаки ракетами та дронами. Головна мета російських терористів – критична інфраструктура. 80 дронів за два перші дні січня збили підрозділи ЗСУ. На жаль, є пошкодження інфраструктурних об'єктів.

Читайте также