Міністр енергетики розповів, скільки триватимуть відключення світла у Києві

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів про те, наскільки довго триватимуть відключення електроенергії в українській столиці

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів про те, наскільки довго триватимуть відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам в ефірі національного телемарафону.

За його словами, енергетики розробили спеціальні рішення для роботи в умовах постійних обстрілів, а відключення світла точно триватимуть до кінця опалювального сезону.

Він зазначив, що українські енергетики виробили рішення, які дозволяють українській енергосистемі залишатися стабільною та забезпечувати подачу світла при регулярних атаках на інфраструктуру з боку Росії. Технічні рішення ставляться як до генерації, і передачі електроенергії. До них входять і заходи щодо фізичного захисту енергетичних об'єктів.

Нагадаємо, що в українській столиці 3 січня продовжуються аварійні відключення електроенергії через наслідки ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії ДТЕК.

За словами енергетиків, причина чергових позапланових відключень у Києві – ушкодження енергетичного об'єкту атакою 2 січня.

Енергетики Київщини та столиці працюють, щоб повернути світло до будинків киян. Але лише за дві доби нового року Київ та регіон пережили масовані атаки ракетами та дронами. Головна мета російських терористів – критична інфраструктура. 80 дронів за два перші дні січня збили підрозділи ЗСУ. На жаль, є пошкодження інфраструктурних об'єктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися